Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester Stadskanaal: “Help mee dit de meest rare kerst ooit te maken”

Rechten: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Burgemeester Yvonne van Mastrigt, van de gemeente Stadskanaal heeft zondagmiddag haar inwoners via Facebook opgeroepen om zich ook tijdens de kerstdagen aan de maatregelen te houden.

“Het UMCG maakt zich grote zorgen over de Corona besmettingen in Oost-Groningen.” schrijft de burgemeester op Facebook. “Daarom roep ik iedereen nogmaals op om je aan de maatregelen te houden. Het is een verraderlijk virus en je loopt overal risico’s ook bij een bezoek aan mensen die je goed kent.”

Meest rare kerst ooit

“Help daarom mee dit de meest rare kerst ooit te maken”, vervolgt de burgemeester. “Blijf thuis, in klein gezelschap en zorg ervoor dat je over tien jaar kan vertellen hoe ongelofelijk rare kerst en oud en nieuw dit was.”

“Laat Oost-Groningen weer in het rechter rijtje komen!” zo besluit de burgemeester haar betoog.

Oost-Groningen

Met dat laatste bedoeld van Mastrigt het hoge aantal coronabesmettingen in deze regio. Tussen 2 en 15 december werden er in de gemeente Stadskanaal 227 coronabesmettingen gemeld. Hiermee heeft Stadskanaal, op Appingedam na, het hoogste aantal besmettingen per 100.000 inwoners (716,4) van de provincie Groningen.

In Veendam werden er, in dezelfde periode, 113 besmettingen gemeld, in Borger-Odoorn zijn dit er 144, in Westerwolde 144 en in de gemeente Aa en Hunze 78.

De gemeente Pekela doet het veruit het beste met 38 besmettingen tussen 2 en 15 december.

Bron: EenVandaag

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.