Direct naar de inhoud.

Nieuwbouw in Bareveld van start

  • door:
  • op:

VEENDAM – In Bareveld is de vernieuwing van de Pijlkruidstraat en de Ericastraat van start gegaan. In samenwerking met Benus bouwt Acantus hier in totaal 36 nieuwe huurwoningen. De bouw van de eerste 12 woningen is gestart. Anita Tijsma, bestuurder van Acantus: “We zijn erg blij dat de bouw gestart is. Net als de bewoners. Samen met de bewoners en de gemeente Veendam hebben we een lang proces doorlopen, om tot een goed plan te komen. Voor nu en in de toekomst.”

Mooie mix

Er worden 6 gezinswoningen en 6 levensloopbestendige woningen gebouwd. De levensloopbestendige woningen hebben een slaapkamer en een badkamer beneden. Daarmee zijn de woningen geschikt voor jong en oud, alleen, met z’n tweeën of een gezin. De woningen zijn in eerste instantie exclusief bedoeld voor huurders die nu in de Pijlkruidstraat en Ericastraat wonen. Zij kunnen verhuizen naar de nieuwe woningen. De vernieuwing verloopt in fases, zodat de bewoners zo min mogelijk hoeven te verhuizen.

Klaar voor de toekomst

Vanzelfsprekend zijn de woningen op en top gereed voor de toekomst: energiezuinig, goed geïsoleerd, gasloos en ze wekken energie op. Dat betekent een comfortabele en fijne woning met een gezond, aangenaam klimaat en lage energielasten. Naar verwachting zijn de woningen in juni 2021 klaar.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal