Direct naar de inhoud.

Veendam: ‘Meerdere scenario’s voor Oud en Nieuw’

  • door:
  • op:
Carbidschieten – (F: Archief RTV1)

VEENDAM – De gemeente Veendam geeft aan dat dit jaar het oud en nieuw feest anders is dan anders. ‘Daarom is het lastig in te schatten’ geeft een woordvoerder van de gemeente aan bij RTV Noord als de vraag wordt gesteld over de coronamaatregelen en het vuurwerkverbod deze jaarwisseling. De voorbereiding blijft wél hetzelfde.

De gemeente Veendam wedt niet op één paard. ‘We gaan uit van verschillende scenario’s. Net als voorgaande jaren worden naast de politie ook onze boa’s ingezet voor handhaving.’ De boa’s in de gemeente Veendam zullen toezien op de coronamaatregelen en het vuurwerkverbod.

De gemeente heeft op dit moment dertien meldingen gekregen voor carbidschieten. Dat zijn er twee meer dan tijdens de vorige jaarwisseling. ‘Op basis van de coronamaatregelen en de toegestane locaties zijn drie meldingen goedgekeurd.’ Het carbidschieten mag in Veendam tot nieuwjaarsnacht 2.00 uur.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal