Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Liveblog: Burgemeester Swierstra deelt oliebollen uit

Jaarwisseling/vuurwerk – (F: RTV1)

REGIO – In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle gebeurtenissen tijdens de jaarwisseling van 2020 en 2021 in en om de regio:

-20:44: Burgemeester Swierstra van de gemeente Veendam had het vandaag erg druk gehad met het rondbrengen van oliebollen langs de agenten.

 

19:30: De meldkamer Noord-Nederland waarschuwt op Twitter voor dichte mist en gladheid tijdens de jaarwisseling. De meldkamer raadt mensen, die echt de weg op moeten, aan om hun rijstijl aan te passen. Op dit moment wordt er op grote schaal gestrooid.

-18:43: In de Kerkstraat in Veendam was er vandaag een gezellige drukte. Er werden namelijk oliebollen afgehaald middels een Walk Thru. Er was dit jaar een record aantal bestellingen binnengekomen.

F: Peter Panneman

 

-17:44: In Hoogezand is een noodverordening van kracht. Deze geldt voor twee gebieden in Hoogezand. Lees hier meer.

-17:32: Een vriendengroep uit Nieuw-Buinen heeft een alternatief op het carbidschieten bedacht. Ze crossen met oude auto’s op het land. De politie kwam ook even langs, volgens een van de jongeren. “Maar die zijn alweer weg. Volgens mij vonden ze het prima.”

-16:39: De meldkamer Noord-Nederland waarschuwt: Er is vanavond kans op (dichte) mist en gladheid. Er wordt inmiddels op grote schaal gestrooid. Moet u ondanks alles vanavond/vannacht de weg op: wees voorzichtig, pas rijstijl aan en voer de juiste verlichting.

 -16:27: Momenteel is het nog relatief rustig in de regio. “We verwachten dat er in de loop van de avond steeds meer meldingen zullen komen”, aldus de brandweer.

Tip vooral onze redactie via Facebook, website of redactie@rtveen.nl

15:02: In Veendam heeft de brandweer een vreugdevuur geblust. Het vuur was aangestoken op een speelveldje aan de Frans Spiekmanstraat. Het vuur bestond grotendeels uit een bult met afvalhout.

-14:30: Oud en Nieuw betekent natuurlijk ook; ‘Oliebollen’. Voor de oliebollenkramen zijn dan ook al flinke rijen ontstaan.

Foto: Harry Cats

12:30: In de straat De Wilgen in Stadskanaal is vanmiddag een bankje in de brand gestoken. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. De brand zorgde voor een hoop rookontwikkeling in Maarsveld.

Rechten: Marc Dol/RTV1

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.