Direct naar de inhoud.

Veendammer (29) die vrouw belaagde moet in cel blijven

  • door:
  • op:
Borgerswold (f: Henk Drenth)

VEENDAM – Een 29-jarige Veendammer, die wordt verdacht van het belagen van een vrouw, moet tot zijn strafzaak in de cel blijven Dit heeft de rechtbank dinsdag bepaald schrijft RTV Noord.

Tussen oktober 2018 en september 2020 zou de verdachte een vrouw stelselmatig hebben belaagd, onder andere in Borgerswold.

Facebook

Na de vrouw bij hun eerste ontmoeting de boot afhield, bleef de man haar lastig vallen. Hij zou haar onder meer opgezocht hebben op Facebook en haar dagelijks hebben benaderd bij de sportschool. Ook zou hij gepost hebben bij haar huis en haar bloemen en kaarten gestuurd hebben.

Politie

De vrouw meldde zijn gedrag uiteindelijk bij de politie. Agenten zijn vervolgens in gesprek gegaan met de man maar ondanks dit bleef hij contact zoeken met de vrouw. Volgens de officier van justitie is tussen de twee personen geen fysiek contact geweest; ‘Nóg niet’.

Voorarrest

De man zit nu vier maanden in voorarrest. ‘Als hij tot april moet wachten zit hij langer vast dan de straf die hem feitelijk kan worden opgelegd’, zei de advocaat van de verdachte. Hij vroeg de rechters zijn cliënt op vrije voeten te stellen.

Volgens de advocaat zou de man verward zijn geraakt door wisselende signalen van de vrouw. Ook zegt de raadsman dat zijn cliënt ontkent bij het huis van de vrouw gepost te hebben.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal