Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Corona vaccinatie locatie in Veendam

F: Freepik

VEENDAM – Woensdagmiddag startte GGD Groningen met het vaccineren tegen het coronavirus in Veendam aan de Zwaaikom 20. De locatie in Veendam is de éérste locatie buiten de stad Groningen. Er wordt in Veendam met het vaccin AstraZeneca geprikt. Bij de vaccinatie locatie MartiniPlaza wordt het vaccin Pfizer/BioNTech gebruikt.

Locatie Veendam
De nieuwe locatie aan de Zwaaikom 20 (voormalige Renault dealer) is ingericht als vaccinatie- én test locatie. Het vaccineren is strikt gescheiden van het testen. Er zijn aparte ingangen en aparte uitgangen voor beide onderdelen. De bezoekers gaan zowel bij het testen als vaccineren lopend naar binnen. Bezoekers die met de auto komen, kunnen gratis parkeren.

Vaccineren
De vaccinatie vindt plaats in één van de zes prikkamers, waar het vaccin AstraZeneca wordt toegediend. “We vaccineren alle dagen van de week van 9.00 tot 17.00 uur. De eerste groep die woensdagmiddag gevaccineerd wordt, zijn zorgmedewerkers verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo”, aldus een GGD woordvoerder.

Testen
De huidige locatie aan de Schippersstraat 33 in Veendam blijft ook bestaan als testlocatie. Dagelijks zit deze locatie echter vol met testafspraken en daarom wordt de locatie aan de Zwaaikom 20 ook ingericht als testlocatie.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.