Direct naar de inhoud.

NOS gaat samenwerken met lokale omroepen

  • door:
  • op:

Door: Ariƫnne Dozeman

RTV1/HILVERSUM – Om de lokale journalistiek te versterken gaat de NOS samenwerken met regionale en lokale publieke omroepen. Daarom zoekt de NOS ruim 60 nieuwe journalisten die verspreid over Nederland voor de lokale omroepen aan de slag zullen gaan. Zo ook voor RTV1.

4,5 miljoen

Goede regionale en lokale journalistiek is essentieel voor een goed werkende democratie en goede informatievoorziening, zo is de gedachte. Om de plannen te realiseren heeft minister Slob van Onderwijs 4,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. De nieuwe journalisten zijn in dienst van de NOS, maar gestationeerd bij de lokale omroepen.

Wie denkt zijn of haar regio journalistiek te kunnen versterken kan nog tot en met zondag 21 februari solliciteren via deze link.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal