Direct naar de inhoud.

Veendammer op zoek naar de liefde voor buurvrouw in Docu

  • door:
  • op:
F: Still uit Docu over eenzame buurvrouw Roos

GIETEN – Nadat hij tegenover kwam te wonen, kwam filmmaker Pieter Busman (25) uit Veendam in contact met Roos. Al gauw kwam hij erachter dat Roos zich eenzaam voelde. ‘Ga een liefdesmaatje voor haar zoeken’, tipte de huisarts. Busman en Roos gingen vervolgens op zoek naar de prins op het witte paard. Over die zoektocht maakte hij een korte documentaire, die vanaf gisteren op Youtube is te zien.

Voor aap?

Buurvrouw Roos is een uitbundige vrouw, op z’n zachtst gezegd. Wie de docu gaat zien zal daar spoedig achter komen. De vraag rijst: bestaat niet het gevaar dat buurvrouw Roos door deze docu voor aap wordt gezet? Nee, juist niet, vindt filmmaker Busman. ‘Mensen hebben een beeld van haar als die gekke, schreeuwende vrouw’, zegt hij. ‘Ze nemen nooit de tijd om erachter te komen wie zij werkelijk is.’ Zijn docu doet dat wel, vindt hij.

‘Ik heb haar niet veroordeeld’

De vraag hoe hij haar vertrouwen heeft gewonnen vindt hij een moeilijke. ‘Ik heb haar niet veroordeeld. Ik heb haar aangehoord en haar in haar waarde gelaten’, zegt Busman. Buurvrouw Roos geeft zelf aan dat de filmmaker één van de eerste was die zijn hand omhoog stak en haar groette.

Overigens is de zoektocht nog niet geslaagd, want de prins op het witte paard is nog niet gevonden. ‘Maar de zoektocht is voor haar wel heel positief geweest’, weet Busman. Of er een vervolg zal komen is nog ongewis. ‘maar ik hoop van wel.’

De docu is hier te bekijken.

 

 

Bron: RTV Noord-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal