Direct naar de inhoud.

Spannende week voor Tegenwind N33

  • door:
  • op:
Torenhoge windmolens – F: Hielke Bosch/RTV1

VEENDAM – Deze week verwacht Tegenwind N33 de uitslag van haar herzieningsverzoek bij de Raad van State inzake de vergunningverlening van windpark N33. De zitting was op 17 februari 2021 en de door de Raad van State aangegeven termijn van de uitspraak bedraagt 6 weken dus de uitspraak wordt verwacht op 31 maart 2021.

Tegenwind N33 is van mening dat de totstandkoming van het windpark niet rechtmatig heeft plaatsgevonden en dat de gevolgen van de plaatsing in het dichtbevolkte gebied rond de N33 niet goed zijn onderzocht. Bovendien zo stelt Tegenwind N33 is in strijd gehandeld met internationale verdragen en de Europese regelgeving.

Veel klachten

De grote hoeveelheid klachten van overlast en gezondheidsproblemen van omwonenden in de wijde omgeving van het windpark baart Tegenwind N33 grote zorgen. Dat deze zorgen terecht zijn blijkt uit de uitkomsten van het onderzoek naar laagfrequent geluid van de gezamenlijk betrokken gemeenten Veendam, Midden-Groningen en Oldambt.

Het gegeven dat de, verontrustende, uitkomst van het onderzoek reeds voor de jaarwisseling bekend is en het gegeven dat door de initiatiefnemers en de bouwers van de turbines geen oplossing wordt geboden voor de overlast is voor Tegenwind N33 niet acceptabel.

Stilzetten tijdens nachtelijke uren

Tegenwind N33 is dan ook, samen met haar advocaat DOKK-advocaten, bezig met het voorbereiden van een
handhavingsverzoek waarbij in eerste instantie zal worden geëist dat de turbines in de nachtelijke uren worden stilgezet. Tegenwind N33 zoekt hierbij aansluiting bij betrokken belangenbehartigers voor de omwonenden van het windpark zoals de dorpsadviesraden in het gebied waarvan de bewoners zijn getroffen door de gevolgen van het windpark N33.

Door het ontbreken van een door de overheid ingesteld meldpunt voor overlast van het windpark N33, worden omwonenden die overlast ondervinden van het windpark N33, gevraagd de overlast te melden bij het meldpunt van de Dorpsraadcoöperatie Meeden. Mail adres: overlastwindparkn33@drcmeeden.nl

“Tegenwind N33 is ervan overtuigd dat zij de stilstand van de turbines in de nachtelijke uren zal kunnen afdwingen bij de rechter”, aldus Lies Zondag namens de stichting.

Eén reactie op “Spannende week voor Tegenwind N33”

  1. Waarom zetten ze hier in het Noorden van die windmolens neer? De bevolking was erop tegen!!!!! 😡😡😡😡 Maar daar werd niet naar geluisterd. 😡😡😡😡 Het mooie uitzicht is weg met die ROTDINGEN. 😡😡😡😡
    En de Amsterdammers maar actie voeren ZONDER MONDKAPJES tegen de Windmolens die in Amsterdam geplaatst gaan worden. 😡😡😡😡 Gewoon Windmolens plaatsen daar in Amsterdam, want het Noorden was er ook tegen die ROTDINGEN. Als ze in Amsterdam niet geplaatste worden dan kunnen al die windmolens verwijderd worden!!!! in het Noorden. 😡😡😡😡😡😡😡😡😡 Naar ons wordt niet geluisterd toch?? Afbreken die handel als de Amsterdammers hun zin krijgen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-