Direct naar de inhoud.

Samenloop voor Hoop stopt: ‘Begrijpelijk, maar voelt als een verlies’

  • door:
  • op:
Samenloop voor Hoop 2019 in Stadskanaal (F: Hielke Bosch/RTV1)

BORGER – In 2006 vond in Borger de allereerste Samenloop Voor Hoop plaats. Tijdens dit evenement lopen mensen  gedurende 24 uur in estafette vorm een bepaalde route om zo geld op te halen voor kankeronderzoek. Nu, 15 jaar na de allereerste editie, stopt KWF met het evenement Dit omdat de coronacrisis er keihard inhakt. “Ook in 2021 zullen we tientallen miljoenen mislopen als gevolg van de coronacrisis. De relatief hoge kosten van een Samenloop zijn hierdoor niet langer te verantwoorden, daarom hebben we met pijn in het hart dit besluit moeten nemen”, zo laat KWF weten.

Verlies

“Ik vind het verschrikkelijk”, aldus Gijs Klompmaker, mede-organisator van Samenloop voor Hoop Borger. “In een tijd dat er al bijna geen samen meer is voelt het toch wel heel pijnlijk dat de Samenloop definitief stopt.” Klompmaker vindt de keuze van het KWF, om de stekker uit het evenement te trekken, heel begrijpelijk maar het voelt voor hem ook als een verlies.

Van Stadskanaal naar Borger

Nadat het evenement in 2019 in Stadskanaal had plaatsgevonden zou het in 2020 terugkeren naar Borger. De organisatie van Samenloop voor Hoop Borger ging vol enthousiasme aan de slag. De locatie werd geïnspecteerd, entertainment werd geregeld en er werd druk samengewerkt met lokale ondernemers. Helaas sloeg de coronapandemie onverwacht toe. De wandelestafette moest een jaar uitgesteld worden. Maar ook in het jaar 2021 kwamen de organisatoren er al snel achter dat het ook dit jaar geen doorgang kon vinden; “Een maand geleden (maart red.) hebben we besloten om er voor deze editie mee te stoppen en het voorlopig op de plank te leggen”, aldus Klompmaker.

Toekomst

Nu het doek voor het wandel evenement definitief gevallen is, wordt er nog wel naar andere manieren gekeken om geld voor KWF op te halen. “De kanker wacht niet, die strijd moeten we dus ook blijven aangaan met elkaar”, zo zegt Klompmaker. “Ik ben er van overtuigt dat als er weer meer kan dat de vrijwilligers weer keihard aan de slag gaan om weer dingen te gaan organiseren.”

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal