Direct naar de inhoud.

Borger kan eindelijk (weer) gaan genieten van Mega Piraten Festijn

  • door:
  • op:
F: Mega Piraten Festijn

BORGER – Na een aantal keren te moeten uitstellen vanwege het coronavirus heeft de organisatie van het Mega Piraten Festijn goede hoop dat het feest op 14 mei wel door kan gaan in Borger. Het Mega Piraten Festijn in Borger is de eerste in een serie van zeven festivals dit jaar.

De kaarten die eerder verkocht zijn blijven geldig zo laat organisator Eddie Mensink weten.  ‘We zijn blij dat zoveel bezoekers ons het vertrouwen hebben gegeven en hun kaarten niet hebben ingeleverd. We verwachten eigenlijk dat we binnen twee weken het ‘uitverkocht’-bordje kunnen ophangen.’ Er zijn op dit moment nog 750 kaarten beschikbaar.

Epicentrum van de piraten

Borger vormt al jaren een vaste halte van de reizende festivalkaravaan. Dit jaar markeert de vijftiende editie. ‘Ons tweede jaar werd Borger een halte en vanaf dat moment maakt Borger deel uit van onze route,’ vertelt Mensink. ‘Het is eigenlijk gewoon een zekerheidje.’

Borger is dan ook de plek waar het festijn het vaakst is langs geweest. ‘Het is er altijd lekker druk en de sfeer is er enorm goed. De laatste editie van het Mega Piraten Festijn in Borger was dat jaar zelfs het grootste van ons tentenseizoen. Dat komt ook omdat we in Borger in het epicentrum van het piratengebeuren zitten. Dat merk je al vanaf het begin.’

Ouderwets feest

Mensink verwacht een totale explosie van vreugde. ‘Dat zagen we vorig jaar oktober ook. Toen konden we in een maand tijd vier Mega Piraten Festijnen houden. Natuurlijk merkte je dat het in het begin nog even aftasten was, maar alle coronazorgen waren binnen een half uurtje verdwenen. En daarna werd het ouderwets feest.’

De festivalavond begint op 14 mei om 20 uur aan de Buinerstraat en eindigt om 1 uur in de nacht. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via de website van het Mega Piraten Festijn.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal