Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Grenspendelaars kunnen gratis sneltest doen in Duitsland

REGIO – Nederlanders die voor hun werk geregeld naar Duitsland moeten, kunnen zich vanaf nu gratis laten testen op corona in Duitsland. Dat heeft het Duitse ministerie voor Volksgezondheid bekendgemaakt.

Op grond van het aantal besmettingen beschouwt Duitsland Nederland sinds 6 april als hoogrisicogebied. Wie naar Duitsland wil moet een negatieve coronatest kunnen laten zien.

Probleem is dat er in Nederland maar heel weinig mogelijkheden zijn om bij een officiële instantie zo’n sneltest te doen. Erkende commerciële testen kosten 60 euro per keer. En dat terwijl in Duitsland bijna elke huisarts en dierenarts een gratis sneltest aanbiedt.

Voor Nederlanders die in Duitsland werken geldt nu dus een uitzondering. Zij mogen toch de grens over als zij een sneltest doen en laten zien dat het resultaat daarvan negatief is.

Er zijn naar schatting enkele tienduizenden Nederlanders die in Duitsland in het grensgebied werken. Samen met hun werkgevers hebben die Grenzpendlern een lobby opgezet, die nu succes heeft. Het Duitse ministerie neemt de kosten op zich, Nederlanders kunnen de test elke keer gratis doen. Ze moeten wel kunnen aantonen dat ze in Duitsland werken.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Grenspendelaars kunnen gratis sneltest doen in Duitsland

  1. mijn man is zelfstandig ondernemer in Nederland en woont in midden Duitsland gaat altijd bij Arnhem de grens over heeft helaas nog geen test station gezien dus laat hij zich in Nederland Testen wat al gauw 85 euro met reis advies in het Nederlands dit document geven ze echt niet af in het Engels en Frans en Duits per keer kost dit doen ze niet voor niks dus waar u dat vandaan haalt nu voert ie het gewoon bij de boekhouding op wordt een aardige aftrekpost bij de belasting volgend jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.