Direct naar de inhoud.

OM eist jeugddetentie voor neersteken 19-jarige vrouw

  • door:
  • op:
vrouwe jusitita rechtbank
Vrouw Justitia (foto: RTVNoord)

STADSKANAAL – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor het neersteken van een 19-jarige vrouw na een mislukte beroving 328 dagen jeugddetentie geëist tegen een 15-jarige jongen uit Stadskanaal.

De officier van justitie gaat ervan uit dat dit in een opwelling is gebeurd en vindt poging tot doodslag en poging afpersing bewezen.

In rug gestoken

De jonge vrouw fietste 30 januari 2020 door Stadskanaal en werd door een groep aangesproken. De 15-jarige eiste geld en haar mobiele telefoon. Vervolgens werd ze in haar rug gestoken. De 15-jarige werd kort daarop met vier andere tieners in Stadskanaal opgepakt.

Een van hen (16) stond eveneens voor de kinderrechter. Het OM vindt niet dat deze jongen schuld heeft aan dit incident en vroeg aan de rechter om hem vrij te spreken. De jongen was erbij, maar had volgens het OM geen aandeel in dit gebeuren.

Jeugd-tbs

De 15-jarige is psychisch onderzocht. Het OM vroeg voor de jongen ook voorwaardelijke jeugd-tbs. Hij moet worden behandeld. Dit gaat ook daadwerkelijk gebeuren. Begin juni wordt de tiener opgenomen in een behandelcentrum voor jongeren.

De rechter doet op 15 juni uitspraak.

Bron: RTVNoord-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal