Direct naar de inhoud.

Verdachte dood kapster Nathalie uit Muntendam blijft vastzitten

  • door:
  • op:
De woning van het slachtoffer werd vlak na het incident afgezet voor onderzoek | Foto: Martin Drent/RTV Noord
MUNTENDAM – De 55-jarige man die verdacht wordt van het doden van kapster Nathalie uit Muntendam afgelopen zondag, blijft de komende twee weken vastzitten.
Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM) bekend. De man zit sinds zondag vast omdat hij verdacht wordt van de moord op zijn vrouw. Hij heeft volgens Dagblad van het Noorden de moord bekend bij de politie. Inhoudelijk wil het OM geen mededelingen over de zaak doen omdat het onderzoek nog in volle gang is.

Gebonk in de woning

Rond 09.30 uur zondagmorgen hoorde een buurvrouw gebonk uit de woning komen. Even later hoorde ze ‘gegil dat door merg en been ging’ op straat. Volgens de buurvrouw is het nu, drie dagen na het misdrijf, nog steeds onrustig in de straat. ‘Iedereen is op zijn hoede, dit hadden we hier niet verwacht.’

Ze was altijd vrolijk – Buurtgenoot

De 50-jarige kapster lag in scheiding met haar partner. Dat verliep niet vlekkeloos: er was veel onenigheid, zo vertelden buren. Zij wilde graag in het huis blijven wonen, hij wilde het verkopen. Het stel was volgens buren een paar jaar bij elkaar.

Schok

‘Ze was altijd vrolijk’, zegt een andere buurtgenoot. ‘Heel aanwezig, ze vroeg ook altijd hoe het met je gaat.’ De buurt is diep geschokt door het drama.
Over twee weken wordt bekend of de man langer vast blijft zitten. Hij kan dan voor drie maanden vastgehouden worden. Daarna moet er een eerste openbare zitting bij de rechtbank plaatsvinden waarin de stand van het politieonderzoek en de verlenging van zijn voorarrest worden besproken.
De verdachte zit in beperkingen en mag dus alleen contact met zijn advocaat onderhouden.
Dit is een artikel van RTV Noord en Noor Vloeimans. RTV Noord en RTV1 werken nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal