Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Olympisch ticket lonkt voor Christiaan Varenhorst, ook Katja Stam nog in de race

Nederland heeft zich bij de mannen geplaatst voor de finale van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) beachvolleybal in Den Haag. Oranje versloeg Letland op het strand van Scheveningen met 2-0. Een ticket voor Tokio ligt daardoor voor het grijpen voor Christiaan Varenhorst uit Nieuw-Buinen.

L: Katja Stam, R: Christiaan Varenhorst

De koppels Yorick de Groot/Stefan Boermans en Christiaan Varenhorst/Ruben Penninga haalden de winstpunten binnen. In de finale speelt Nederland tegen Zwitserland, dat in de halve eindstrijd Duitsland met 2-0 de baas bleef. Voor de winnaar van de eindstrijd ligt een olympisch ticket klaar.

Indien Nederland bij het OKT als eerste eindigt, zal het olympisch ticket naar Varenhorst en zijn vaste speelpartner Steven van de Velde gaan. De laatste is nog niet helemaal hersteld van een blessure en moest daardoor afzeggen voor het strandtoernooi in Den Haag. Penninga vervangt hem.

Katja Stam

Ook de uit Klijndijk afkomstige Katja Stam liet zich gelden op het OKT. Samen met Raisa Schoon won ze de beslissende wedstrijd van Noorwegen, nadat ze eerder van de Noren verloren. Doordat het duo Ramond-Van Iersel/Ypma al wel een punt had gepakt voor Nederland, moest er een derde beslissende match gespeeld worden.

Mochten de Nederlandse dames zich weten te plaatsen voor Tokio, moeten Stam en Schoon het zondag in een onderling duel tegen Marleen Ramond-van Iersel/Pleun Ypma opnemen om te bepalen welk koppel naar de Spelen gaat. Maar eerst wacht morgenmiddag de strijd met de Russinnen.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.