Direct naar de inhoud.

Boeren gaan vandaag opnieuw protesteren: ‘Ik vergelijk het altijd met een oncoloog’

  • door:
  • op:

De boeren gaan vandaag opnieuw protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Op het Malieveld in Den Haag komen boeren van Agractie samen. Leden van Farmers Defence Force (FDF) verzamelen zich op vier locaties in de omgeving van , Assen, Arnhem, Den Bosch en Zwolle. Veel Groningse en Drentse boeren sluiten zich aan bij de protestactie in Assen.

De laatste weken verschenen meerdere rapporten over de mogelijke aanpak van de stikstofcrisis. In de meeste rapporten verschillen de adviezen van elkaar. Toch is de conclusie van de meeste dat er boerenbedrijven zullen moeten verdwijnen met name in bepaalde gebieden.

F: Pixabay

Volgens Henk Wortelboer, woordvoerder namens de boeren in de regio van Stadskanaal, Veendam en Borger is het eerst zaak om op de juiste manier onderzoek te doen. “Ik vergelijk het altijd met een oncoloog. Zij doet eerst altijd onderzoek voordat ze met een diagnose komen richting de patiënt. Hier is niet op de juiste manier onderzoek gedaan en dus kun je nog niet met een advies komen.”

Meetmethode in Amsterdam

Volgens Wortelboer is er in Amsterdam een meetmethode waardoor je niet alleen stikstof kunt meten, maar ook kunt herleiden waar dit vandaan komt. “Op deze manier kunnen wij inzicht geven aan de provincie en laten zien dat we helemaal niet zoveel stikstof produceren als beweerd wordt.”

Waarom deze methode dan nog niet gebruikt wordt door de provincie is voor Wortelboer ook een vraag waar hij het antwoord niet op weet. “Natuurlijk brengt het een financiële investering met zich mee, maar ik denk dat er veel meer speelt waardoor we hier nog niet op manier meten.”

Peter R de Vries

Agractie in Flevoland heeft de actie afgeblazen in verband met de aanslag op Peter R de Vries. Wortelboer laat weten dat in Assen gewoon alles doorgaat zoals gepland. “Peter zijn motto is strijden tegen onrecht. Dat doen wij dus ook.”

Later vandaag zal er op deze site een artikel verschijnen over het verloop van de protestactie. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal