Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendammer raadsfracties bevragen college over Nedmag

De Nedmag locatie in Veendam
(Foto: RTVNoord)

VEENDAM – De conclusies van deskundigen Dineke Pot en Adriaan Houtenbosch over het bedrijf Nedmag leiden ook in de gemeenteraad van Veendam tot vragen. In een publicatie van RTVNoord en Follow the Money stellen Pot en Houtenbosch dat Nedmag in 2018 niet overvallen hoefde te worden door de scheur in de zoutcaverne, waardoor er duizenden liters pekelwater en diesel weglekten.

Eerder trok Kamerlid Sandra Beckerman hierover al aan de bel bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

De fracties van de SP en VeurUutKiek (VUK) willen van het college van Veendam weten of zij net als de deskundigen Dineke Pot en Adriaan Houtenbosch stellen dat Nedmag het lek in de bodem had kunnen voorzien.

Zienswijze

Ook willen de partijen weten of Veendam nog steeds achter het standpunt staat om geen zienswijze in te dienen bij de minister omtrent het winningsplan van Nedmag. De gemeente Midden-Groningen, de provincie Groningen en waterschap Hunze en Aa’s hebben wél een zienswijze bij het ministerie van Economische Zaken over het instemmingsbesluit ingediend.

Schadefonds

Ook willen de partijen dat het college van Veendam zich bij de minister inzet voor een schadefonds waar Nedmag geld in stort om gedupeerden te compenseren. Daarnaast willen de partijen dat de gemeentebestuurders er bij de minister op aandringen om de omgekeerde bewijslast of het bewijsvermoeden in te voeren.

Bron: RTVNoord

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.