Direct naar de inhoud.

Van Broekhoven dankbaar voor doneeractie: ‘Ik vergeet het nooit weer’

  • door:
  • op:

Het was een klap in het gezicht afgelopen vrijdagavond voor Jeroen van Broekhoven dat zijn Secret Forrest festival niet door kon gaan. Hij zat helemaal stuk. Niet veel later werd er een doneeractie op touw gezet om Van Broekhoven te steunen. 

Vijf dagen later is Van Broekhoven terug op het festivalterrein. Hij ruimt nog wat planken hout op zodat de gemeente alles kan walsen zodat er over drie weken weer overal gras staat. Hij staat er met een dubbel gevoel. Aan de ene kant verdrietig vanwege het niet doorgaan van het festival, maar ook dankbaar en blij met de steun die hij krijgt van Jeffrey Tuize. Tuize zette namelijk een doneeractie op.

Tuize: “Ik zat de persconferentie thuis in mijn studio te kijken. We hadden bewust al de afspraak voor testen verplaatst naar half negen zodat we er niet voor niks naar Emmen hoefden. Toen dat bericht kwam was het wel een schok. Iedereen hier kent elkaar. Ik denk dan dat je het dan moet hebben van de mensen in je omgeving en niet van het kabinet.”

20.000 euro als doel

Van Broekhoven gaf in een emotionele video aan dat hij 80% van zijn kosten gedekt had. “Dus hadden wij het idee dat we wilden helpen bij de laatste 20%,” zegt Tuize. Het doel is om 20.000 euro op te halen. Inmiddels staat de teller op 14.458.

Van Broekhoven is dankbaar voor de actie. “Het is machtig mooi dat je mede-inwoners van Stadskanaal dit opzetten. Dit vergeet ik nooit weer.” Vanmiddag werd bekend dat het ministerie van Economische Zaken de kosten voor honderd procent gaat dekken in plaats van de eerder genoemde tachtig procent. “Dat brengt een stukje rust. Twintig uur voor een event de stekker eruit trekken blijft wel heel vervelend en we beraden ons alsnog op verdere stappen.”

Camping

Festival organisator ID&T spant een rechtszaak aan tegen de staat, maar hier sluit Van Broekhoven zich niet bij aan. “Zij kijken echt naar de toekomst om zo snel als mogelijk op een verantwoorde manier weer festivals te organiseren. Dan moet ik er van afzien om mijn omzet terug te krijgen. Dat is juist iets wat ik wil gaan uitzoeken of dat kan. Daarom heb ik mij niet bij hen aangesloten.”

Hoe nu verder is de grote vraag? Van Broekhoven wil eerst even bij komen van dit alles. “Ik ga een paar dagen naar de camping, maar we gooien vanaf zaterdag ook het terras bij FOX weer open. Daar zal ik zondag tijdens de Formule 1 zelf ook weer bij zijn.” En Tuize? “Ik hoop dat we die 20.000 bij elkaar gaan krijgen. Voor Jeroen.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal