Direct naar de inhoud.

Anonieme weldoener doneert 10.000 euro voor rolstoelbus Valentijn (5)

  • door:
  • op:
Valentijn in zijn rolstoel
Foto: Privefoto

STADSKANAAL – Lilian Mulder startte onlangs een doneeractie om geld op te halen voor een rolstoelbus voor haar zoontje Valentijn (5). Vandaag was een bijzonder moment want er werd een donatie van maar liefst 10.000 euro gedaan. ‘Het is echt bizar, ik kan het bijna niet geloven’, vertelt Lilian enthousiast.

De afgelopen dagen zat ze in spanning of het doorging. ‘Als het om zo’n groot bedrag gaat overleg je natuurlijk altijd even met degene die doneert. Maar nu hebben ze het toch echt gedaan, geweldig.’

Wij doen dit voor Valentijn

De weldoener die het bedrag heeft gestort wil anoniem blijven. Lilian: ‘Het is niet iemand uit onze omgeving. Er werd tijdens het overleg gezegd: wij doen dit voor Valentijn.’

In en uit de auto

De vijfjarige Valentijn heeft het zeldzame HNRNPU-syndroom. Een zeldzame ziekte waarbij kinderen een ontwikkelingsachterstand hebben, vaak in combinatie met epileptische aanvallen, zoals bij Valentijn. In heel Nederland zijn er vijf kinderen die het syndroom hebben. Moeder Lilian moet Valentijn nu steeds in en uit de auto tillen. Om uitstapjes met haar zoon vol te houden is een rolstoeltoegankelijke bus nodig.

Het doelbedrag van de doneeractie is 37.500 euro en dat bedrag is bijna gehaald. Op dit moment staat de teller op €32.618,40.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal