Direct naar de inhoud.

Samenwerking GAP Academy en Stadskanaal levert goede resultaten op

  • door:
  • op:

De samenwerking tussen de Stadskanaal en de GAP Academy heeft de afgelopen twee jaar tot goede resultaten geleid. Liefst 41 procent van de deelnemers heeft nu een betaalde baan in de technieksector gevonden. 

Met de samenwerking kregen mensen die in de bijstand weer uitzicht op een betaalde baan. Zij kregen via de GAP Academy onderwijs in techniek. In totaal maakten 50 mensen kennis met de techniek. 57 procent daarvan is na de kennismaking doorgestroomd naar een voorschakeltraject. Vanuit de voorschakeltrajecten hebben nu 41 procent van de deelnemers een betaalde baan gevonden.

Johan Hamster
Wethouder Johan Hamster

Wethouder Johan Hamster is blij met de resultaten: “We hebben dit in samenwerking met ondernemers, overheid en de omgeving voor elkaar krijgen. Samen zorgen we voor meer mensen van de bijstand naar een baan.”

De verwachting is dat er nog meer mensen uitstromen naar een betaalde baan. Zo zitten er op dit moment nog een aantal mensen in het voorschakeltraject en ook maken nieuwe mensen nog steeds kennis met de techniek middels het onderwijs van de GAP Academy. Het project draait nog één kwartaal.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal