Direct naar de inhoud.

Freriks plaatst zich met handbaldames voor kwartfinale

  • door:
  • op:

Merel Freriks uit Borger heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag samen met de handbaldames geplaatst voor de kwartfinales. De ploeg won met 37-28 van Angola. Eerder won de ploeg al van Japan en Zuid-Korea.

Nederland het het lastig met de Afrikaans kampioen. In de eerste helft wist Nederland maar geen gaatje te slaan. Uiteindelijk stond de ploeg van trainer Emmanuel Mayonnade met 17-15. In de tweede helft nam Oranje meer afstand en won het met 37-28. Belangrijker misschien nog wel is dat iedereen fit is gebleven tegen de fysiek spelende Angolezen. Freriks maakte twee van de treffers.

Komende zaterdag speelt Oranje tegen het favoriet voor goud, Noorwegen. Daarna volgt in de poule nog een wedstrijd tegen Montenegro. De kwartfinale wordt gespeeld op 4 augustus. Het is nog niet duidelijk wie daarin de tegenstander is van Oranje.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal