Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Olympische Spelen voor Klijndijkse Stam voorbij

Na de winst van afgelopen donderdag staan de Klijndijkse Katja Stam en haar teamgenote Raïscha Schoon vandaag in de ‘Lucky loser’ wedstrijd. Om 13.00 uur Nederlandse tijd (20.00 uur in Japan) speelden de Nederlandse dames tegen de Cubaanse dames Lidy en Leila. Als de Nederlandse deze ronde overleven dan wachten de nummers twee van de wereld om te strijden tegen de Nederlanders.

Afgelopen week bleek dat de Nederlandse dames in quarantaine moesten, omdat ze in nauw contact waren geweest met de andere besmette sporters van TeamNL, maar dat maakt voor het volleybalspel niet uit. Ze staan namelijk al snel met 3-0 voor tegen de Cubaanse dames. Door een paar kleine fouten komen de Cubaanse dames gelijk met 6-6. Met een stand van 10-11 voor de Cubaanse dames gaan beide teams de technische Time-Out.

Na de technische Time-Out lopen de Cubaanse dames uit met 11-14, waarna de Nederlanders een Time-Out aanvragen. Maar het mocht niet baten voor de dames. De Cubaansen liepen uit naar 13-19 en zagen de winst van de eerste set al binnen handbereik komen. Het setpoint is met 14-20 voor de Cubanen, maar ze maken het niet in één keer af. De wedstrijd wordt verloren met 17-21.

In de tweede set gaat het al snel weer gelijk op. De nummers 38 op de wereldranglijst zijn erg gewaagd aan de Cubaanse dames. Toch lijden de Cubaanse dames ook deze set lang met één punt voorsprong, maar vlakbij de technische Time-Out komen de Nederlandse dames op één punt voorsprong, waardoor de stand 10-9 wordt. De technische Time-Out gaan de beide teams in met dezelfde stand als in de eerste set, namelijk 10-11.

Na de technische Time-Out lopen de Cubaanse dames iets uit, waardoor de stand op 12-14 komt te staan. Door een sterke smash van Stam komen de Nederlanders zelfs op gelijke hoogte weer. De Nederlanders vragen bij een stand van 15-19 een Challenge aan om bekijken of de bal die uitgegeven was door de scheidsrechter toch in was, maar na de beelden gekeken te hebben, bleek dat niet het geval en kregen de Cubaanse dames alsnog het punt. Het matchpoint voor de Cubanen was tijdens 17-20 en de dames maakten het gelijk af, waardoor de Nederlandse dames uit de Olympische Spelen zijn.

RTV1 was afgelopen donderdag nog bij de ouders van Katja Stam in Klijndijk. Bekijk de hele reportage hieronder.

 

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.