Direct naar de inhoud.

Vernielingen in Veendam afgelopen weekend

F: Peter Panneman Bewerking: RTV1

Het afgelopen weekend waren er veel vernielingen in Veendam. Dat is te lezen op verschillende Facebookaccounts. Zo zijn er onder andere in de Overijsselselaan verschillende autospiegels vernield. ‘Je bent gewoon ontzettend boos en gefrustreerd, kun je weer naar de garage’, aldus een gedupeerde tegen Peter Panneman.

Daarnaast zijn er ook vernielingen gepleegd in de volkstuinen bij het Borgerswold. Bij de Vereniging Tuinrecreatie Veendam zijn tientallen volkstuintjes de dupe geweest van vernielingen. Zo werden tuinhekjes en tuinhuisjes kapot gemaakt. Ook werden er bierglazen en kapotte flesjes gevonden op verschillende paden op het terrein.

Veel inwoners roepen dan ook op om meer beveiligingscamera’s op te hangen in Veendam. Zelf kan een inwoner een camera ophangen, maar dat mag alleen op eigen bezittingen, zoals een auto of de voordeur. Een camera op de openbare weg mag dus niet. Soms kan het echt niet anders dan dat er een stukje van de openbare weg wordt gefilmd. Bijvoorbeeld omdat de voordeur direct grenst aan de openbare weg. In dat geval moet ervoor gezorgd worden dat de privacy van voorbijgangers zo min mogelijk schendt wordt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-