Direct naar de inhoud.

Stadskanaal ziet aantal woningen afnemen in eerst halfjaar 2021

  • door:
  • op:

Het aantal woningen in de gemeente Stadskanaal is in het eerste halfjaar van 2021 afgenomen met 55. In januari waren er nog 15.208 woningen op 1 juli was het nog 15.153. In de gemeentes Borger-Odoorn en Veendam was een kleine stijging te zien zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De gemeente Stadskanaal wilde juist de komende jaren inzetten op het bouwen van huizen. “Wij willen de huidige kansen benutten voor het creëren van nieuwe woningen in onze gemeente. Het afgelopen jaar hebben we gebruikt om de mogelijkheden hiervoor te vergroten,” zo gaf wethouder Goziena Brongers onlangs aan.

BRON: CBS

Daar lijkt de gemeente in het eerste halfjaar nog niet aan toegekomen te zijn. Stadskanaal is in de provincie Groningen de gemeente met de grootste afname in aantal woningen. Ook de gemeente Eemsdelta zag het aantal woningen afnemen. De overige gemeenten in Groningen zagen het aantal woningen in het eerste halfjaar toenemen. De gemeente Stadskanaal zag op dit moment geen kans om hier op te reageren.

Toename in andere gemeenten

In Veendam ging het aantal woningen van 12.906 naar 12.915. Een toename van 0,1 procent. In de gemeente Borger-Odoorn was er een soortgelijke stijging te zien. Daar steeg het aantal woningen met 15 van 11.224 naar 11.239.

Nederland

In heel Nederland zijn er in de eerste helft van 2021 39.000 woningen bij gekomen. Nederland heeft sinds juni meer dan 8 miljoen woningen. Sinds 2005 zijn er een miljoen woningen bij gekomen. Bij de eerste woningtelling in 1899 waren er bijna 1,1 miljoen woningen. Het gemiddeld aantal inwoners per woning is langzaam afgenomen, schrijft het CBS. Waar precies honderd jaar geleden voor iedere 4,8 inwoners een woning was, is er nu één woning voor elke 2,2 inwoners.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal