Direct naar de inhoud.

Groningen en Drenthe van rood naar oranje op Europese Coronakaart

  • door:
  • op:
Onder andere Groningen en Drenthe staan op ‘Oranje’

REGIO – Nederland is al een lange tijd een rode vlek op de Europese Coronakaart van het ECDC, de Europese versie van het RIVM. Maar sinds vandaag is staat niet heel Nederland meer op rood. De provincies Groningen en Drenthe hebben, net als Friesland en Zeeland, zo weinig nieuwe coronagevallen deze week dat ze nu op ‘oranje’ staan. 

Positieve tests

Het ECDC kleurt de kaart in aan de hand van het aantal positieve tests in de afgelopen twee kalenderweken en het percentage positieve tests. Veel Europese landen nemen de kaart als leidraad voor het bepalen van hun coronabeleid.

Duitsland

Waarschijnlijk is dat veel landen nu ook de maatregelen voor Nederlandse toeristen zullen versoepelen. Onlangs besloot Duitsland al om Nederland niet langer te bestempelen als ‘hoogrisicogebied’. Daarom hoeven Nederlanders sinds afgelopen zondag daar niet langer in quarantaine als ze niet gevaccineerd zijn. Ook het verstrekken van gegevens over hun gezondheidstoestand is voor vertrek niet meer nodig.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal