Direct naar de inhoud.

Classic Pagepop gecanceld: ‘We hebben een poging gedaan’

  • door:
  • op:
Pagepop tijdens een eerdere editie (foto: RTV1)

STADSKANAAL – Het is definitief, ook Classic Pagepop gaat dit jaar niet door. Na de persconferentie van afgelopen vrijdag heeft de organisatie besloten dat hun evenement onder de huidige corona-maatregelen niet mogelijk is. 

In mei was de organisatie nog hoopvol dat evenementen vanaf juli weer mogelijk zouden zijn. ‘Voor de zekerheid hebben we ons evenement naar de nazomer geschoven’, aldus bestuurslid Nico Wiersema.

Geen coronadraaiboek

Vanaf het begin was wel duidelijk dat het festival alleen kon doorgaan als er geen corona-maatregelen meer waren. ‘We hebben geen coronadraaiboek, dat is voor een vrijwillige organisatie zoals de onze niet te doen’, vertelt Wiersema. Toegangstesten, een afsluitbaar terrein, extra controle en beveiliging, allemaal zaken die er dan bijkomen waardoor het niet meer rendabel is.

Geen glazen bol

En dus zijn vrijwilligers, horeca, techniek en artiesten afgezegd. Onder meer The Heck, Electric Hollers en Dikke Dennis en de Røckers zouden 11 september optreden. Wiersema: ‘Als ik zeker weet dat in oktober alles weer mag en het ook nog eens mooi weer is zouden we wel verzetten, maar ik heb geen glazen bol.’
Wiersema vindt het vooral heel erg voor de artiesten die weer niet kunnen spelen. ‘Het is heel erg jammer, maar we hebben een poging gedaan.’

Volgend jaar drie dagen

Wiersema begrijpt dat de overheid keuzes moet maken, ‘maar persoonlijk denk ik dat een evenement zoals het onze wel had gekund.’
Het bestuur van het Pagefestival kijkt uit naar volgend jaar. Dan duurt het festival voor het eerst drie dagen, van 17 t/m 19 juni.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal