Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vrouw (31) verdrinkt haar hond in wasbak en krijgt taakstraf

hond

Foto ter illustratie

VEENDAM – Een 31-jarige oud-Veendamse is door de politierechter in Groningen veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur. De vrouw verdronk haar chihuahua in de wasbak. De uitspraak is gelijk aan de eis van de officier. ‘Cru en triest’, vond de rechter. De vrouw heeft bekend dat ze haar hond heeft gedood.

Na verdrinking in de vuilcontainer

De vrouw, die tegenwoordig in Heerenveen woont, had in maart vorig jaar grote financiële problemen. Daarbij werd haar 10-jarige hond ook nog ziek. Ze voerde de chihuahua slaaptabletten en hoopte dat het dier in slaap zou vallen en vervolgens overlijden. Toen dat niet gebeurde, verdronk ze de hond in een wasbak. Het lijkje liet ze verdwijnen in de vuilniscontainer. De financiële situatie had de keuze ‘makkelijker’ gemaakt, zei ze.

‘Wanhoopsdaad’

Haar toenmalige partner verklaarde bij de politie dat de vrouw met hem wilde gaan samenwonen. Ze had de hond gedood omdat hij het dier niet zou willen. Toen de politie in haar vuilniscontainer wilde kijken, waren de containers net geleegd. ‘Ik heb een wanhoopsdaad gepleegd’, zei de vrouw.

‘Cru en triest’

Van een wanhoopsdaad was volgens de officier van justitie geen sprake. De vrouw had geen dierenarts gebeld om het dier een waardig afscheid te geven. ‘Desnoods door het dier te laten inslapen met een betalingsregeling.’

Haar raadsman pleitte voor een geheel voorwaardelijke straf. Dit, omdat ze destijds in een kwetsbare periode verkeerde. ‘Desnoods legt u haar een voorwaardelijke boete op.’ Maar daar ging de rechter niet in mee. ‘U moet het wel voelen, wat u gedaan heeft’, zei hij tegen de vrouw.

De vrouw had destijds nog een tweede hond. Die woont nu op een ander adres. De vrouw heeft hulp gezocht.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.