Direct naar de inhoud.

Groot tekort aan winterkleren voor kinderen bij kledingbank Maxima

  • door:
  • op:

VEENDAM – De zeven kledingbanken van Maxima in Groningen hebben een groot tekort aan winterkleren voor kinderen. Er is dit jaar flink minder binnengekomen. Ook in het filiaal in Veendam maken ze zich zorgen.

“En het moet nog koud worden” vertelt Gherie ter Steege van het filiaal in Veendam aan RTV Noord. Zo’n 350 kinderen komen bij haar voor kleding. “Als je die allemaal een jas en een pyjama moet geven, dat lukt nooit want we hebben op dit moment maar heel weinig.”

Hoe kan het dat er zo weinig kinderkleren worden gebracht? Volgens Gherie ligt het probleem deels bij de verkoop van tweedehands kleren op internet. Ze roept de mensen op solidair te zijn en de kleding naar de kledingbank te brengen.

De kledingbanken doen een dringend beroep op mensen met opgroeiende kinderen om te kijken wat ze aan kinderkleding kunnen missen. Vooral jassen, schoenen en pyjama’s zijn hard nodig. Kleding kan gebracht worden van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 aan het Boven Oosterdiep 141 in Veendam.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal