Direct naar de inhoud.

CDA en GroenLinks maken als laatste partijen Borger-Odoorn lijsttrekker voor verkiezingen bekend

  • door:
  • op:
Ankie Huijing (links) is de beoogd lijsttrekker van het CDA en Pieter de Groot is de lijstrekker voor GroenLinks bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Foto: CDA en Groen Links (bewerking: RTV1)

BORGER-ODOORN – Het CDA en GroenLinks in Borger-Odoorn hebben als laatste twee partijen bekend hun lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 bekend gemaakt. Bij het CDA is fractievoorzitter Ankie Huijing de beoogd lijsttrekker. GroenLinks heeft net als vier jaar geleden Pieter de Groot gekozen als lijsttrekker. 

Huijing is al sinds 2012 actief in de politiek van Borger-Odoorn als fractielid, raadslid en sinds 2020 als  fractievoorzitter van het CDA. Huijing nam toen het stokje over van Roelof Tuin. Hij deed een stapje opzij voor de volgende politieke generatie destijds.

Pieter de Groot gaat voor de tweede keer de kar trekken bij GroenLinks in aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar. Achter De Groot staat raadslid Metze Geertsema op twee.  Peter Zoeteman, Ilse Meijering en Pascal Scheffer zijn op de plekken 3, 4 en 5 de nieuwkomers. Op plek 8 sluit Oene Zwittink een van de mensen achter Energie Coöperatie Valthe (ECV) de lijst af.

Twee nieuwelingen

Daarmee zijn nu alle acht lijsttrekkers bekend voor de verkiezingen van volgend jaar in Borger-Odoorn. Eerder kozen Gemeentebelangen, VVD, PvdA, Leefbaar, D66 en ChristenUnie al hun lijsttrekker. In totaal zijn er twee nieuwkomers die nu nog niet in de raad actief zijn. Dat gaat om Peter Zwiers van de PvdA en John Goeree van D66.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal