Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Basisscholen mogelijk een extra week kerstvakantie. ‘Die ene week gaat niet werken, dat is te kort’

Foto: Freepik

REGIO – Een extra weekje kerstvakantie voor het basisonderwijs. Voor veel ouders waarschijnlijk een grote schrik, zeker in deze drukke periode van het jaar. Toch is het volgens deskundigen wel nodig om de stijgende coronabesmettingen omlaag te krijgen.

Besmettingen basisonderwijs

Experts zeggen dat het nodig is de basisscholen een extra weekje te sluiten. Uit de RIVM-weekcijfers van afgelopen dinsdag bleek dat er in de leeftijd van vijf tot negen jaar bijna 9500 coronagevallen waren. Kinderen raken besmet en geven dit weer door aan ouders en leerkrachten, dit zorgt vervolgens weer voor extra besmettingen.

Onzekerheid

Uit een belrondje langs verschillende scholen in onze regio blijkt dat veel scholen nog niet precies wat er gaat gebeuren. Bij veel van hen moet het nog binnen het bestuur besproken worden. Ook is er veel onzekerheid, want wat zijn de plannen nou precies. Zal deze extra week in het begin van de vakantie zijn, of juist erna en is een extra week wel echt zinvol?

Verschillende scholen geven namelijk wel aan dat een week tekort zal zijn en niet zal werken om de besmettingen te laten dalen. Zo zegt één van de basisschooldirecteuren: ‘Die ene week extra gaat niet werken, dat is te kort.’ Twee andere basisscholen geven aan dat hun school er in verhouding niet veel last van heeft. ‘Voor ons is een extra week niet echt zinvol, onze kleine school heeft gelukkig nog niet veel te maken gehad met besmettingen.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.