Direct naar de inhoud.

Merel Freriks uit Borger met handbaldames naar WK in Spanje

  • door:
  • op:
Merel Freriks (tweede van rechts) na het winnen van de wereldtitel in 2019. Foto: Instagram Merel Freriks

BORGER – Merel Freriks is opgenomen in de definitieve selectie voor het WK handbal. De handbalster uit Borger ontbrak afgelopen week nog op een voorbereidingstoernooi in Noorwegen door een coronabesmetting, maar is door interim-bondscoach Monique Tijsterman wel opgenomen in de groep van 18 die vanaf vrijdag de wereldtitel gaan verdedigen in Spanje. 

De 23-jarige Freriks, die inmiddels voor Borussia Dortmund speelt in de Bundesliga, voelde zich eerder deze week alweer een stuk beter. “Dus ik hoop dat ik gewoon mee kan naar het wereldkampioenschap. Met die middelen die ik heb probeer ik mezelf fit te houden,” zo liet de cirkelspeelster weten aan RTV Drenthe. 

Nederland zit op het WK in een poule met Zweden, Oezbekistan en Puerto Rico. Tegen dat laatste land opent Nederland vrijdag het WK. De wedstrijd is om 18 uur en is live te zien bij Ziggo Sport.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal