Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendam neemt vergunningsaanvraag voor mestvergister Borgercompagnie toch in behandeling

Een van de mestvergisters van Dankers bij Borgercompagnie F: RTV Noord

VEENDAM – De gemeente Veendam neemt de revisievergunningsaanvraag van het bedrijf Dankers Bio Energy in Borgercompagnie toch in behandeling. De aanvraag draait om een pakket aan maatregelen om de stank die de mestvergister van Dankers Bio Energy veroorzaakt in te dammen. Het plan is om een schoorsteen van 25 meter hoog te bouwen plus een aantal bijgebouwen. De maatregelen zouden de geuroverlast voor de omgeving flink moeten verminderen.

Gemeente wil kunnen handhaven

Begin september besloot de gemeente de aanvraag niet in behandeling te nemen omdat Bio Dankers Energy de bijbehorende aanvraag voor een natuurvergunning actief zou hebben ingetrokken bij de provincie. Die natuurvergunning is voor de gemeente Veendam essentieel omdat die nodig is om te handhaven bij overschrijding van de geurnormen.

Dankers kan procedure weer starten

Het blijkt nu dat de gemeente Veendam de vergunningsaanvraag niet zo maar buiten behandeling had mogen stellen en komt daarom terug op die beslissing. De gemeente geeft Bio Dankers Energy de mogelijkheid om met aanvullende stukken te komen en de procedure rondom te natuurvergunning met de provincie weer op te starten.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.