Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Klijndijkse kunstenares Janny Jalving (98) overleden

kaars

(foto: freepik)

KLIJNDIJK – Kunstenares Janny Jalving is afgelopen donderdag op 98-jarige leeftijd overleden.  Jalving werd geboren in Klijndijk en woonde daar het grootste deel van haar leven. Ze overleed vorige week in een woonzorgvoorziening in Exloo.

De kunstenares schilderde veel landschappen en boerderijen. In 2019 kreeg Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht een grote schenking met schilderijen, tekeningen en materialen uit Jalvings atelier. Hiervoor zijn wij Janny Jalving, haar familie en alle andere betrokkenen tot op de dag van vandaag bijzonder dankbaar’, reageert het museum. Het museum belooft verder goed voor de werken van Jalving te blijven zorgen. In het museum is een zaal vernoemd naar Jalving.

Janny Jalving wordt in besloten kring begraven.

Dit is een artikel van RTV Drenthe. RTV1 en RTV Drenthe werken de komende tijd nauw samen

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.