Direct naar de inhoud.

Stam en Schoon verliezen finale van eerste Beach Pro Tour

  • door:
  • op:
F: Instagram BeachvolleybalNL

TLAXCALA – Beachvolleybalster Katja Stam uit Klijndijk heeft met Raïsa Schoon naast de hoofdprijs gegrepen in het Mexicaanse Tlaxcala. De finale van de eerste Beach Pro Tour van dit seizoen ging verloren tegen Barbara Seixas en Carol Salgado uit Brazilië.

Op weg naar de finale wonnen Stam en Schoon beide groepswedstrijdstrijden van de Canadese zusje McNamara en van het Braziliaanse duo Andressa en Vitoria. In de kwartfinale won het jonge Nederlandse duo vervolgens van Olympisch kampioen Aprill Ross en haar nieuw partner Emily Day. In de halve finale werd opnieuw van een Braziliaans duo gewonnen.

Het derde Braziliaans duo bleek wel te sterk voor Stam en Schoon. In de eerste set van de finale ging het gelijk op tot 18-18, maar daarna sloegen Barbara en Carol toe: 21-19. In de tweede set was er al snel een grote achterstand van 7-2. Het als vijfde geplaatste Nederlandse duo bleef knokken, maar konden niet voorkomen dat de Braziliaanse dames opnieuw de set binnensleepten met 21-18.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal