Direct naar de inhoud.

Klijndijkse Katja Stam pakt titel tijdens eerste Elite 16 beachvolleybal

  • door:
  • op:
Stam en Schoon na de winst in Mexico. Foto: Twitter/nlbeachvolley

ROSARITO – Katja Stam uit Klijndijk heeft samen met haar partner Raïsa Schoon het eerste Elite 16 toernooi van de Beach Pro Tour gewonnen. In de finale in het Mexicaanse Rosarito wonnen Stam en Schoon met 21-14 en 21-13 van het Letse duo Kravcenoka en Graudina. 

Stam en Schoon plaatsen zich donderdag voor het toernooi via de kwalificaties. Na twee keer winst in de poule werd het derde duel wel verloren van het Canadese duo Pavan en Melissa. In de kwartfinale werd de draad opgepakt door af te rekenen met het als eerste geplaatste Braziliaanse duo Duda en Ana Patricia. Door een overwinning in drie sets in de halve finale tegen het Amerikaanse paar Flint en Claes werd de finale bereikt.

‘Go go gadget armen’

In die finale domineerden Stam en Schoon van begin tot eind. In de eerste set werd er al snel een voorsprong opgebouwd door een aantal goede blokpunten van Stam. Die voorsprong werd niet meer weggegeven, maar juist beetje bij beetje uitgebouwd: 21-14.

In de tweede set was het beeld niet anders en pakten Stam en Schoon opnieuw al snel een voorsprong van een paar punten. Na een technisch verkeerde set-up aan Letse kant leek het geloof bij Kravcenoka en Graudina weg. Uiteindelijk maakte Schoon het op 20-13 af, waardoor Stam en Schoon de allereerste Elite 16 van de Beach Pro Tour op hun naam schreven.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal