Direct naar de inhoud.

Open Dag Drenthe College op woensdag 15 maart

  • door:
  • op:
Drenthe College | Eigen Foto

REGIO – Drenthe College houdt op woensdag 15 maart een Open Dag. Geïnteresseerden in een mbo-opleiding of volwassenen die zich oriënteren op om- of bijscholing zijn tussen 16.00 en 20.00 uur van harte welkom om de schoolgebouwen in Assen, Emmen of Meppel te bezoeken.

Vooraf registreren voor de Open Dag is mogelijk via drenthecollege.nl/events. Belangstellenden kunnen sfeerproeven op de locaties en in gesprek gaan met studenten en docenten.

Beroepshavo en nieuwe opleidingen

Bij Drenthe College in Meppel en Assen kunnen jongeren de Beroepshavo volgen. Naast een mbo-opleiding niveau 4 kunnen de jongeren havo-certificaten halen. Studenten die hiervoor kiezen willen graag meer uitdaging of goed voorbereid naar het hbo. 

Nieuwe opleidingen

Het Drenthe College laat aan RTV1 weten dat: “Vanaf schooljaar 2023/2024 gaan er een aantal nieuwe mbo-opleidingen bij Drenthe College van start. Het gaat om E-commerce Specialist niveau 4 in Assen en Pedagogisch Medewerker Onderwijs, Opvang en Sport in Assen en Emmen. In Meppel worden vanaf volgend schooljaar Leidinggevende Keuken, Leidinggevende Bediening en Leidinggevende Team/Afdeling/Project niveau 4 aangeboden. Laatstgenoemde is een éénjarige mbo-opleiding in samenwerking met Terra. Deze opleiding is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn binnen een bedrijf of instelling en een leidinggevende functie willen of gaan bekleden”

VAVO Sprinthavo & Sprintvwo

Tijdens de Open Dag zijn er ook docenten van de VAVO Sprinthavo en Sprintvwo aanwezig. Bij Drenthe College is het mogelijk om (alsnog) een havo of vwo-diploma te halen of -certificaten van bepaalde vakken. “In Meppel kunnen leerlingen een volledig tweejarig Sprinthavo-traject kiezen. Ze volgen in het eerste jaar, het zogenoemde schakeljaar, alle vakken van het gekozen havo profiel en worden klaargestoomd voor het tweede jaar waarin zij examen gaan doen. In het schakeljaar worden ook alvast enkele onderdelen van het schoolexamen afgenomen, zodat ze een voorsprong hebben in het tweede jaar”, laat het Drenthe College weten aan RTV1.

Ook zijn er volgende week open dagen bij het Alfa College, Noorderpoort, Terra mbo en het ROC Menso Alting.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal