Direct naar de inhoud.

Herman Sandman nieuwe redacteur ‘De Kanaalstreek’

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – De oud Stadskanaalster Herman Sandman (1965) gaat Marc Jansen vervangen als algemeen redacteur bij het huis aan huis weekblad ‘ De Kanaalstreek/ TerApeler Courant ‘.  Marc Jansen gaat per 1 januari 2013 aan de slag als algemeen redacteur bij de HS-krant in zijn woonplaats Hoogezand. Ook gaat hij schrijven voor de Groninger Gezinsbode. Marc Jansen is ruim 10 jaar het gezicht geweest van De kanaalstreek.

Herman Sandman, nu nog redacteur kunst en cultuur bij de Groninger Gezinsbode, vertrekt per 1 jauari om Jansen op te volgen als algemeen redacteur. Sandman schreef o.a. de rubriek ‘De klompen weer aan ’ die nu door zijn vertrek beëindigt is. Herman Sandman kreeg in 2008 als 1e de Groninger Persprijs. Hij publiceerde in zijn tijd bij de Gezinsbode in totaal negen boeken, waarvan ‘de dronken rechtsbuiten en andere helden uit het amateurvoetbal ‘ in 2011 werd verkozen tot Beste Groninger Boek.

Terug naar Stadskanaal, terug naar…’  was zijn laatste verhaal wat vorige week verscheen in de Groninger Gezinsbode. Een selectie van zijn verhalen die eerder verschenen in de Groninger Gezinsbode wordt gebundeld in het boek ‘De laatste bus naar Slochteren ‘.  Op zondag 16 december wordt in Het Paleis, op het kantoor van uitgeverij Passage dit boek gepresenteerd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal