Direct naar de inhoud.

Veendam benut internet het beste in onze provincie

  • door:
  • op:
Burgemeester Meijerman van veendam (f: RTV Parkstad)
Burgemeester Meijerman van veendam (f: RTV Parkstad)

VEENDAM – Gisteren heeft Rogier Klimbie, Policy Manager Benelux van Google, de Google eTown Award overhandigd aan burgemeester Meijerman van de gemeente Veendam in het bijzijn van vele lokale ondernemers. Veendam is een van de twaalf Nederlandse gemeenten die de economische kansen van het internet het beste benutten in hun provincie. Dit blijkt uit een inventarisatie uitgevoerd door The Boston Consulting Group (BCG) in opdracht van Google. De gemeente Wijchen (Gelderland) is uitgeroepen tot de landelijke winnaar.

Het onderzoek leidde tot een vervolgvraag over de online kracht van lokale bedrijven. Dit is nu per gemeente geïnventariseerd op basis van het aantal aanwezige online winkels aangesloten bij belangenvereniging Thuiswinkel.org, het aantal bedrijven dat online adverteert met Google AdWords, het aantal bij SIDN geregistreerde internet-domeinnamen en de gemiddelde up- en downloadsnelheid per gemeente.

Burgemeester Meijerman: “Deze prijs is eigenlijk een bewijs van de innovatiekracht van de ondernemers in onze gemeente. Het is een mooie stimulans om de online ondernemerskansen te pakken en we doen er als gemeente ook alles aan om hen daarbij te faciliteren. Ik ben trots om als burgemeester van Veendam deze award te mogen ontvangen en hoop dat het voor nieuwe bedrijven hiermee nog aantrekkelijker wordt zich in onze gemeente te vestigen.”

Max van den Berg, commissaris van de Koning van de provincie Groningen: “Google is wat mij betreft een van de beste uitvindingen van de laatste jaren. Goed en snel internet is een van de belangrijkste voorwaarden voor de economische en maatschappelijke ontwikkeling van de provincie Groningen. De toekenning van de Google eTown Award aan de gemeente Veendam is een stimulans voor zowel overheden als bedrijfsleven die investeren in online toepassingen en daarmee de Groningse economie verbeteren.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal