Direct naar de inhoud.

Pekela wel maar Veendam ziet niets in herindelen met Zuid en Oost- Groningen

  • door:
  • op:
gemeentelijke herindeling Groningen
gemeentelijke herindeling Groningen

PEKELA, VEENDAM – De bevolking van Pekela heeft zich tijdens de eerder gehouden dorpenrondes in het kader van een mogelijke gemeentelijke herindeling in de provincie Groningen, uitgesproken voor een samenwerking met Veendam, Vlagtwedde, Stadskanaal, Bellingwedde en eventueel Menterwolde. Het liefst blijven de Pekelders zelfstandig en wordt vooral op ambtelijk niveau met gemeentes rondom Pekela samengewerkt. Maar als het moet dan graag samen met bovenstaande plaatsen. Men sprak zich tevens uit tegen een samenvoeging met Hoogezand. Ook Slochteren en Oldambt vielen buiten de boot.

De raad van Veendam heeft zich gisterenavond echter bijna unaniem uitgesproken een voorkeur te hebben om te herindelen met Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren. Ook Pekela is welkom wat betreft de Veendammers. Mocht een nieuwe gemeente “De Compagnie” er niet inzitten dan is er als alternatief gekozen voor de A7 variant. Een samengaan van Veendam, Hoogezand-Sappemeer en Oldambt. De Veendammer gemeenteraad is het eens met het college van burgemeester en wethouders en ziet dus niets in een herindeling met Oost- en Zuid- Groningen. “Oost-Groningen is niet het gebied met de meeste economische perspectieven” aldus burgemeester Ab Meijerman in nette bewoordingen gisterenavond. En Pekela? Meijerman: ” Mocht Pekela een andere keuze maken, dan is het helaas pindakaas, ontbinding van ‘De Kompanjie’ en zal dat consequenties hebben voor alle ambtenaren”. Kort na deze uitspraak kwam de motie: ‘behoud democratie in Veendam’ over de ambtenarenorganisatie ‘De Kompanjie’ met alle commotie van dien!

De gemeentelijke herindelingen in de provincie Groningen lijken zo langzamerhand een complete legpuzzel te worden voor de Provincie. Nu alle voorkeuren op tafel liggen kan dan eindelijk getracht worden hier een goed geheel van te maken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal