Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geslaagd ONK open water zwemmen voor Stadskanaalster zwemmer.

Dennis wijbengaSTADSKNAAL – Na vorige week het Rode Loper zwemevenement te hebben gehad was het nu voor de open water zwemmers tijd voor het Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen in Appeltern (Noord-Brabant). Het weer was prima en de watertemperatuur was 18 graden.

Vrijdag kwam Dennis Wijbenga, lid van zpc Stadskanaal, aan de start in zijn favoriete leeftijdsgroep Masters 20+, op de 2000m schoolslag. Ondanks dat hij nog last had van een val in de badkamer werd hij kampioen van Nederland op dit onderdeel met ruim 3 min. voorsprong op zijn concurrenten.

Zaterdag stond eerst de 3000m schoolslag heren senioren op het programma. Hoewel Dennis vorige week in Stadskanaal nog wist te winnen van Tim van der Berg en Pieter Pickhart, moest hij nu beide heren, met ruim verschil, voor zich dulden en eindigde hij op de derde plaats.

Het derde onderdeel, de 1000m schoolslag heren senioren, gaf hetzelfde beeld. Ook hier eindigde Dennis als derde. Zijn achterstand op de nummer 2 bedroeg nu slechts 1 sec.

Foto: www.regiosportplaza.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.