Direct naar de inhoud.

Hittegolf hangt af van meetwaarde in De Bilt

  • door:
  • op:

weeronlineDE BILT – Door Marthijn Tabak van Weeronline – Vanavond blijft het lang warm met temperaturen die tot middernacht boven de 20 graden liggen. Vannacht neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en koelt het af naar een graad of 17.

Halen we woensdag de 25 graden in De Bilt?

Morgen is het bewolkt in Nederland. Naast bewolking is er ook kans op neerslag. In het zuidwesten komt wat lichte regen of een licht buitje voor. In het binnenland en later op de dag ook in het noordoosten kans op stevige regen- en onweersbuien. De temperatuur komt morgen overdag uit op 23 tot 28 graden. Voor De Bilt laat de verwachting nu net 25 graden zien. Deze zomerse waarde is minimaal nodig om te kunnen spreken van de eerste hittegolf sinds 2006.

 

F: weeronline.nl
F: weeronline.nl

Rijtje hittegolf De Bilt

Dag 1: Zondag 30,4 graden

Dag 2: Maandag 32,6 graden

Dag 3: Dinsdag (naar verwachting) 32,0 graden

Dag 4: Woensdag (naar verwachting) 25,0 graden

Dag 5: Donderdag (naar verwachting) 26,0 graden

Mocht de temperatuur morgen onder de 25 graden eindigen in De Bilt dan begint de telling opnieuw.

Voor een landelijke hittegolf zijn 5 dagen op rij temperaturen hoger dan 25 graden nodig in De Bilt (zomerse dagen). Daarvan moeten er minimaal drie dagen tropisch zijn (> 30 graden).

Vrijdag opnieuw tropisch

Vrijdag maakt een groot deel van het land weer opnieuw kans op tropische temperaturen. In de loop van de dag toenemende kans op onweersbuien. De dagen daarna houdt het warme weer aan en is er veel ruimte voor de zon. Ook komen af en toe zomerse buien voor.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal