Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

RTV Noord met opheffing bedreigd

groot_120711-101224-mediacentralepGRONINGEN – RTV Noord, de publieke regionale omroep wordt met opheffing bedreigd. Als het aan de landelijke publieke omroep, de NPO, ligt, gaan alle regionale omroepen in ons land samen op in de NPO.

Voor Groningen zou dat betekenen dat RTV Noord ophoudt te bestaan en dat bijvoorbeeld de NOS zich bezig gaat houden met de regionale nieuwsvoorziening in onze provincie.

De NPO heeft hierover een brief gestuurd naar staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. RTV Noord ziet niets in het plan van de NPO en wil liever meer gaan samenwerken met het Dagblad van het Noorden. Het is overigens nog lang niet zeker dat het plan doorgaat: de Tweede Kamer moet er nog over debatteren.

 

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

3 Reacties op “RTV Noord met opheffing bedreigd

  1. ik zou het persoonlijk heel jammer vinden als de regionale omroepen zouden verdwijnen omdat er toch meer voor en van de regio aan bod komt en dat is voor de mensen in de buurt toch erg nuttig .

  2. Ik zou niet weten waarom dit plan niet een nadere uitwerking verdient. We doen net of het alleen maar nadelen heeft. Juist als de NPO / NOS een studio in de regio heeft is de doorkoppeling naar nationale programma’s eenvoudiger.

    En hoe regionaal is Noord eigenlijk? Als Jumbo Euroborg ‘iets’ doet is het nieuws, als Jumbo Stadskanaal supermarkt van het jaar wordt hoor ik er bijvoorbeeld niets van.

    En zou door het herorganiseren naar een soort van nationale structuur budget/aandacht ook niet anders verdeeld gaan worden, waardoor andere programma’s, denk aan wat IRTV wilde, ook mogelijk worden?

  3. Als over enkele jaren de gemeenten in onze provincie zijn uitgegroeid tot supergemeenten zal de lokale omroep deze taak gaan overnemen. Publieke Regionale Omroepen (per provincie) zijn dan overbodig geworden. De huidige regionale omroep moet zich richten op een landsdeel (b.v. Drenthe, Groningen en Friesland). Hierbij kan juist de NPO een grote steun zijn. Met 5 landsdeel zenders kan heel Nederland voorzien worden. Vanuit die bezuiniging kan een deel van het subsidiegeld dan naar lokale zenders die hiermee verder kunnen professionaliseren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.