Direct naar de inhoud.

N366 in Veendam langer afgesloten

  • door:
  • op:

Geert Veenhuizenbrug VeendamVEENDAM – De Geert Veenhuizenweg (N366) en de Geert Veenhuizenbrug zijn door weersomstandigheden een aantal dagen langer gestremd dan gepland. De weg en de brug gaan open (uiterlijk) op vrijdag 4 oktober om 18.00 uur. Tot die tijd blijven dezelfde omleidingsroutes van kracht. De provincie Groningen bouwt de kruising van de Geert Veenhuizenweg met de Adriaan Tripweg en de Zwaaikom om tot een rotonde. De wegwerkzaamheden zijn onderdeel van het project ‘N366 Veilig’.

De werkzaamheden aan de weg duren maximaal vijf dagen langer dan gepland. De vertraging is het gevolg van de hevige regenval van de afgelopen tijd. In combinatie met hoge grondwaterstanden en slootpeilen, zorgde dat voor een ondergelopen rotonde in aanleg. De aannemer heeft het werkvak met behulp van waterpompen zo snel mogelijk drooggelegd. Dit kon niet voorkomen dat de werkzaamheden een paar dagen langer gaan duren.

Omleiding
De N366 blijft tot uiterlijk vrijdag 4 oktober 18.00 uur tussen het viaduct met de N33 en de Geert Veenhuizenbrug in beide richtingen volledig afgesloten. De brug zelf blijft net zolang gestremd als de weg. Het verkeer richting Veendam wordt omgeleid via de aansluiting Veendam-Noord (Duurkenakker). De bedrijven op de Zwaaikom blijven bereikbaar via een tijdelijke weg tussen de Geert Veenhuizenweg en de Drieborghweg. Het verkeer met bestemming De Vrijheid wordt omgeleid via de Dalweg 12 (Veendam-Zuid). De stremming wordt uiterlijk op 4 oktober om 18.00 uur opgeheven, omdat om 19.00 uur de N33 wordt gestremd in verband met werkzaamheden. De N366 dient dan als omleidingsroute in verband met die stremming.

Werkzaamheden in beeld
De aanleg van de rotonde is live te volgen via een webcam op de website www.n366veilig.nl. De beelden zijn te vinden op de pagina ‘Kruising Adriaan Tripweg’ onder ‘De projecten’.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal