Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester Out voorgedragen voor nieuwe termijn

Marco_OutEXLOO/BORGER – Burgemeester Marco Out van de gemeente Borger-Odoorn is door de gemeenteraad voorgedragen voor herbenoeming. Op 15 april 2014 loopt de huidige termijn van de burgemeester af. Een burgemeester wordt altijd voor 6 jaar benoemd. De gemeenteraad van Borger-Odoorn heeft een vertrouwenscommissie ingesteld, op verzoek van de Commissaris van de Koning. Die had een gesprek gehad met de burgemeester, waarin die had aangegeven graag nog een termijn te willen blijven.

In de raadsvergadering van gisteravond heeft de voorzitter van de vertrouwenscommissie aangegeven dat zij de huidige burgemeester voor een volgende termijn zullen voordragen. Deze aanbeveling zal verstuurd worden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, samen met een advies van de Commissaris van de Koning. De minister zal de voordracht voorleggen aan de Koning, die de herbenoeming middels een Koninklijk Besluit moet definitief maakt. Daarna zal burgemeester Out opnieuw de eed of belofte afleggen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.