Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gruppo Sportivo doet tijdens afscheidstournee Veendam aan.

Gruppo Sportivo nog eenmaal back to '78

Gruppo Sportivo nog eenmaal back to ’78

VEENDAM – Gruppo Sportivo is een Nederlandse (Den Haag) topband opgericht in 1976. Op de eerste golven van de New wave in die jaren scoorden ze hits als “Disco Really Made It” en “Hey Girl” en brachten o.a. de albums ‘Ten Mistakes’ en ‘back to ’78’ uit! De band komt zaterdag 26 oktober voor één van hun laatste optredens naar de Dukdalf in Veendam. Met als support de Veendammer Brood Tribute band Spritz.

Heel wat 50 plussers uit onze regio kunnen zich vast nog wel de sprankelende optredens herinneren die de band eind jaren 70 gaf in o.a. zaal Parkzicht Veendam. Line-up Gruppo is Hans van den Burg-voc/gitaar, Peter Calicher-toetsen/voc, Max Mollinger-drums, Gerrit Jan Konink-bas, Lies Schilp-voc/percussie, Inge Bonthond-voc/percussie, waarbij de 1ste 3 mannen v.h.eerste uur zijn en Lies & Inge als ‘Bombita’s (hét koortje van Brood!) bekend zijn. De bezetting van Spritz is, Everhard Sprik-zang, Bé Brakke-gitaar, Gert Jan Baas- drums, Antoinette Bolt-zang,Ad Antonisse-bas, Marcel van Mook-toetsen Marianne van der Velde-zang. Aanvang van de avond is 21.00 uur in ‘Dukdalf’ aan De Reede 1 te Veendam.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.