Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeentebelangen Borger-Odoorn doneert 1.376 munten aan Kees Dekkinga Fonds

KDFenGBEXLOO – Gemeentebelangen Borger-Odoorn heeft afgelopen vrijdag een groot aantal munten gedoneerd aan het Kees Dekkinga Fonds. Vice-fractievoorzitter en lijsttrekker Niek Wind overhandigde een schaal vol munten aan Peter Zwiers, voorzitter van het Kees Dekkinga Fonds.

De munten zullen worden gebruikt voor de wereldrecordpoging om het grootste muntmozaïek ter wereld te maken. Dat is echter niet het uiteindelijke doel. De opbrengst van alle munten zal worden gebruikt om mensen in nood in de gemeente Borger-Odoorn te helpen. Het Kees Dekkinga Fonds helpt inwoners van de gemeente Borger-Odoorn die voor een noodzakelijke uitgave komen te staan, dit zelf niet kunnen betalen en waarvoor geen andere oplossing is. Het afgelopen jaar heeft het fonds al in zo’n 15 situaties kunnen helpen.

Gemeentebelangen Borger-Odoorn zei meteen ‘Ja’ toen het verzoek kwam om mee te doen met deze actie. Waar er 500 munten waren toegezegd door de politieke vereniging, werden het uiteindelijk maar liefst 1.376 munten. Veel van de leden van Gemeentebelangen hebben hiervoor munten ingeleverd, van oude guldens, eurocenten tot overgebleven munten van vakanties in het buitenland. Munten die zeer welkom zijn bij het Kees Dekkinga Fonds.

De komende tijd zal het fonds doorgaan met het inzamelen van munten. Het uiteindelijk doel is om meer dan 200.000 munten in te zamelen. Mocht u nog munten hebben die u wilt doneer aan het fonds, mail dan naar keesdekkingafonds@gmail.com of kijk eens op www.muntmozaiek.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.