Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuw Convenant Horeca en Stadskanaalster Happy Drink

7STADSKANAAL – Onder het toeziend oog van veel medewerkers en eigenaren van de Stadskanaalster Horeca is vanavond in club FOX het nieuwe Horeca Convenant “Veilig Uitgaan Stadskanaal” ondertekend. In die nieuwe convenant staat beschreven hoe de Stadskanaalster horeca omgaat met de gevolgen van alcoholgebruik. Vooral kwamen de gevolgen aan de orde van de leeftijdsverhoging vanaf 1 januari. De leeftijd waarop jongeren alcohol mogen drinken gaat omhoog van 16 naar 18 jaar.

Gedurende de avond zijn er een aantal presentaties geweest, van het `Refaja Ziekenhuis (die nader ingingen op de manier waarop mensen met een alcohol of drugs vergiftiging binnenkomen en geholpen worden op de spoedeisende hulp), GGD Arts Harmen de Jong over gehoorschade en gevolgen van alcohol en drugs misbruik, Lex Lemmers van het Trimbos Instituut over de leeftijdsverhoging en Jeroen Post namens de Gemeente Stadskanaal.

Daarna is het nieuwe convenant horeca “Veilig Uitgaan Stadskanaal” ondertekend door vertegenwoordigers van de politie, het OM, het Refaja Ziekenhuis, de horeca en burgemeester Galama. Volgens haar waren er al behoorlijk goede stappen gezet de afgelopen jaren; de horeca heeft al behoorlijk haar best gedaan. Wel blijft de horeca een grote verantwoordelijkheid houden voor de handhaving van de nieuwe wet. Ze moeten goed kijken naar hoe mensen bijvoorbeeld al binnen komen; of de jongeren al niet te veel hebben ingedronken.

Na het officiële gedeelte was het de beurt aan Pierre Wind. Tijdens de masterclass konden de aanwezige horeca mensen hun voorkeur kenbaar maken uit drie verschillende Happy Drinks. Happy Drinks zijn alcoholvrije spannende dranken die gemixt kunnen worden in de horeca. Om alcoholvrije drankjes hipper te maken kun je dus binnenkort in de Stadskanaalster Horeca de Stadskanaalster Happy Drink bestellen. Uit de kandidaten is uiteindelijk de Komkommie gekozen. Een alcoholvrije cocktail op basis van komkommer. De happy Drink was te proeven.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.