Direct naar de inhoud.

De Schaapsberg in Zandberg deelt als protest “zoethoudertjes” uit

  • door:
  • op:
Foto: RTV1

ZANDBERG – Horecagelegenheid De Schaapsberg deelde zaterdagmiddag suikerspinnen uit als ‘zoet protest’ tegen het huidige coronabeleid. Ze willen namelijk net als de detailhandel en contactberoepen weer open.  

‘We delen hier zoethoudertjes uit’, aldus Anja Keizer van De Schaapsberg. ‘Wij krijgen namelijk door de overheid al twee jaar lang zoethoudertjes voorgehouden. Dus symbolisch doen wij nu iets soortgelijks, maar dan lekkerder.’

‘Waarom niet?’

Verschillende horecagelegenheden in het land protesteren vandaag door hun deuren te openen en gasten toe te laten. Anja voelt net als haar andere horeca collega’s de frustratie: ‘Waarom niet?’ zo vraagt ze zich af. ‘We kunnen het veilig organiseren. Maar het is gewoon een eindeloos gevecht op deze manier.’

Toch besloot De Schaapsberg haar deuren vandaag niet te openen, maar het bij een ‘zoet protest’ te houden. ‘Donderdag kwamen we op dit idee dus er moest snel geschakeld worden. Maar gelukkig hebben we dat de afgelopen tijd wel geleerd.’

Kermis

Anja krijgt veel positieve reacties uit de omgeving op het zoete protest. ‘De mensen die hier geweest zijn vonden de zoethoudertjes heel erg lekker. We draaien ze helaas niet zo mooi als op de kermis, maar we proberen het zo goed mogelijk.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal