Direct naar de inhoud.

ChristenUnie wil testen voor toegang locatie in Stadskanaal: ‘Huidige situatie is onwenselijk’

  • door:
  • op:
Een coronatoegangsbewijs op de telefoon | Foto: ANP via RTV Noord

STADSKANAAL – ChristenUnie Stadskanaal wil een testen voor toegang locatie in de gemeente Stadskanaal. Volgens de partij liggen de bestaande locaties in Zuidbroek en Emmen te ver weg. ‘Volgens ons is anderhalf uur veel te lang om even naar een restaurant, café of voetbalkantine te kunnen gaan’, aldus CU raadslid Frits van der Heide.

‘Mocht men aangewezen zijn op het Openbaar Vervoer dan ben je alleen al anderhalf uur kwijt voor de heenreis!’, zo voegt hij eraan toe.

90% woont dichtbij testlocatie

Volgens demissionair minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, woont 90% van Nederland binnen twintig minuten van een toegangstestlocatie. Echter vallen de gemeenten Stadskanaal en Borger-Odoorn daar buiten (zie kaart).

De dichtstbijzijnde testlocaties zijn in Zuidbroek, Emmen of Assen

Ondernemers

Naast het belang van een dergelijke locatie voor de inwoners, noemt de Knoalster CU ook het belang van de lokale ondernemers, die het in de coronacrisis al zwaar te verduren hebben gehad. ‘Een testlocatie om de hoek moedigt ongevaccineerden aan te blijven deelnemen aan het openbare leven.’

Vraag bij college

‘We hebben de vraag voor een dergelijke locatie nu bij het college neergelegd’, zo laat Jelmer van der Veen van CU Stadskanaal aan RTV1 weten. ‘Mocht het antwoord hierop niet bevredigend zijn, volgt er waarschijnlijk een motie.’ Volgens van der Veen is ChristenUnie niet de enige partij die een testen voor toegang locatie in Stadskanaal wil. ‘De andere partijen denken er nagenoeg hetzelfde over.’

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal