Direct naar de inhoud.

Johan Hamster over afscheid na verkiezingen: ‘Ik wil niet te lang aan het pluche blijven plakken’

  • door:
  • op:
Wethouder Johan Hamster | Foto: Jan Buwalda/Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Deze week presenteerde ChristenUnie Stadskanaal haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Echter was dit niet het meest opvallende nieuws van de partij: wethouder Hamster liet namelijk weten niet voor een nieuw termijn beschikbaar te zijn. Na twaalf jaar neemt Hamster na de verkiezingen dus afscheid van het wethouderschap in Stadskanaal. 

Hamster werd op op 28-jarige leeftijd, in april 2010, wethouder in de gemeente Stadskanaal. Hij was de jongste ooit.

Doorstroming

‘Na drie periodes is het goed dat er wat doorstroming is en iemand anders het stokje overneemt’, aldus Hamster in het RTV1 programma ‘1 op Vrijdag’. ‘Mensen zeggen wel eens dat politici aan het pluche blijven plakken Dat wil ik voorkomen.’

De wethouder geeft aan toe te zijn aan een nieuwe omgeving, dat is voor hem de belangrijkste reden voor vertrek. Ook vind hij dat het goed is dat democratische bestuurders na twee of drie periodes ruimte geven.

‘Mijn voorganger Jan Bessembinders (wethouder van 2002 tot 2014 in de gemeente Stadskanaal red.) zei daarom ook altijd; je moet wegwezen voordat ze je weg willen hebben’, zegt de wethouder grappend.

Wedeka?

Hamster, die zich tevens beste bestuurder van 2020 mag noemen, heeft als wethouder een behoorlijke portefeuille met onder andere onderwijs, jeugdzorg en financiën. Tevens is hij voorzitter van werkvoorzieningsschap Wedeka. Op sociale media wordt en dan ook al druk gespeculeerd over Hamsters’ toekomst nu Wedeka een nieuwe directeur zoekt.

Hamster benadrukt dat hij dit niet gaat doen. ‘Daar is iemand voor nodig die verstand heeft van bedrijfsvoering. Dat is een hele andere tak van sport.’ Op zijn Twitter schreef de wethouder ‘wat de toekomst brenge moge’. Met dit christelijke gezang gaat hij dan ook de toekomst in, maar Wedeka wordt hem dus niet.

Vol energie

Voorlopig blijft de geboren en getogen Knoalster nog wel even wethouder in zijn gemeente.
‘Ik kijk met heel veel plezier terug op de laatste 11,5 jaar’, zo zegt hij. En ik ga nog vol energie het komende halfjaar tot de verkiezingen in.’

 

 

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal